Münazara: İslam ve Reformasyon- İleri Giden Yol Şeriat mı, Seküler Liberalizm mi?

Müslüman dünyasındaki problemlerin çözümleri nelerdir? İslam’ın reforma ihtiyacı var mıdır? Müslümanlar Batı’nın politik sistemlerini kullanmalı mıdır? İleri giden yol nedir?

İki konuşmacı, Müslümanlar’a İslam dünyasının geleceği için daha iyi çözümler sağlamak adına, şeriatı canlandırmak ya da Batı ülkelerinin seküler liberalizmini taklit etmek üzerine tartışıyor.

YER: Oryantal ve Afrika Çalışmaları Okulu (SOAS), Londra Üniversitesi

MİSAFİR KONUŞMACILAR

Mustafa Akyol – Liberal gazeteci ve yazar

Mustafa Akyol medyasında düzenli olarak eleştirmenlik yapıyor. Şu anda, önde gelen günlük İngilizce gazetesi Hürriyet Daily News ve günlük Star gazetesinde köşe yazarıdır. Ayrıca düzenli olarak Türk televizyonlarında politik tartışma programlarına katılıyor, ve Müslüman dünyasında Liberalizm’in gerekliliği üzerine kapsamlı konuşmalar yapıyor.

Abdullah al Andalusi – İslami aktivist, düşünür ve uluslararası konuşmacı

Abdullah al Andalusi, İslami dirilişci düşünür, tartışmacı ve uluslararası konuşmacısıdır. Portekız kökenli olarak, 14 yaşındayken Hristiyanlıktan İslam’a döndü.

Topluluk merkezlerinde, üniversitelerde, kolejlerde, camilerde ve kiliselerde konuşma yapıyor ve BBC, ITV, BBC Arapça, BBC Radyo 4, Al Jazeera (El Cezire), İslam Kanalı [BK] ve IQRA TV [BK] gibi kanallarında çeşitli programlarda çok sayıda yer aldı.

Üstelik, Ateistler, Laikler, Agnostikler, Liberaller ve Hristiyanlarla teolojiden siyaset felsefesine kadar çeşitli konularda tartışmalar yürütmüştür.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close